Kenraali Cup -makuuammuntakilpailu 15+15 laukausta 300 m katoksen katveesta.
J-P Pysti Cup -kolmiasentokilpailu alkamssa. Koelaukauksiin valmistaudutaan.
Makuusarja 150 m matkalta.
Taulutuomarointi käynnissä, Antti Liimatainen tulkkaa ja Rauno Stranius kirjaa.
Pitkän linjan cup-ampujia, Hannu Piippanen (J-P Pysti Cupin kokonaiskilpailun kolmas) ja Vesa Hänninen (Kenraali Cupin kokonaiskilpailun kolmas sekä 150 m H50-sarjan tuore piirinmestari).
Rauno Straniuksen kilpailutoimisto kulkee kätevästi vaikka nuotiopaikalle. Antti Liimatainen valmistelee palkintoja jakokuntoon.
Janne Haapalainen (300 m piirinmestaruus & 150 m kolmas sija) ja Jari Sihvonen (150 m toinen sija & 300 m kolmas sija) nuotiopuuhissa.
Aika: 29.8.2020 klo 10:00 - 15:00
Paikka: Kiväärirata 300 m

Kauden 2020 Pysytykorva-ammunnan piirinmestaruudet ratkottiin lauantaina 29.8. Ilmolahden 300 m kivääriradalla Viitasaaren Reserviläiset ry:n vetämänä. Ottelu toimi samalla Kenraali Cup / J-P Pysty Cup -sarjan päätöskilpailuna.

Kilpailupäivän sää oli ajankohdalle tyypillinen, lämpötila 13-18 astetta plussalla, pääosin selkeää ja ajoittaista kaakkoistuulta. Vaihteleva valaistus asetti ampujille haasteita, mutta keliin oltiin pääosin tyytyväisiä.

Ensin ammutussa 300 m 15+15 laukauksen makuuottelussa yleisen sarjan (H) piirinmestaruuden nappasi Janne Haapalainen tuloksella 238. Antti Liimatainen jäi pisteen päähän (237) ja Jari Sihvonen sijoittui kolmanneksi 222 pisteen potilla. Yli 50 vuotiaiden sarjassa (H50) Rauno Stranius ampui voittotuloksen 237. Tapio Harju oli toinen pisteillä 218 ja Vesa Hänninen kolmas tuloksen ollessa 212.

Jälkimmäisessä 150 m 3x10 laukauksen kolmiasento-ottelussa H-sarjan piirinmestaruus lankesi Antti Liimataiselle tuloksella 259. Hopeaa pokkasi Jari Sihvonen pistemäärällä 252 Janne Haapalaisen yltäessä pronssille tuloksella 223. H50-sarjassa Vesa Hänninen ampui kultatuloksen 256. Tapio Harju oli toinen pisteillä 252 ja Rauno Strainius kolmas tuloksella 243.

Kenraali Cup-kilpailussa (300 m), jossa kaikki ampuvat samassa sarjassa, nyt suoritetun osakilpailun kolme parasta olivat Janne Haapalainen (238), Rauno Stranius (237) ja Antti Liimatainen (237).

J-P Pysti Cup -osakilpailun (150 m) mitalikolmikko oli puolestaan Antti Liimatainen (259), Vesa Hänninen (256) ja Jari Sihvonen (252).

Kenraali Cup -kokonaiskilpailun, jonka lopputulos lasketaan kolmen parhaimman osakilpailusijoituksen ja -pistemäärän perusteella, voittaja oli Antti Liimatainen sijoituspisteillä 3 ja yhteistuloksella 762. Hopeaa napanneen Rauno Straniuksen sijoituspisteet olivat 6 yhteistuloksen ollessa 709. Vesa Hänninen sai pronssia sijoituspisteillä 11 ja yhteistuloksella 592.

J-P Pysti Cup -kokonaiskilpailun voittoon ylsi Antti Liimatainen sijoituspisteillä 3 ja yhteistuloksella 784. Rauno Stranius tuli toiseksi sijoituspisteillä 5 ja yhteistuloksella 744. Hannu Piippanen oli kolmas sijoituspisteillä 9 yhteistuloksen ollessa 713.

Järjestäjät kiittävät Keski-Suomen sotilaskivääriampujia kuluneesta, hieman poikkeuksellissa merkeissä sujuneesta kilpailukaudesta!